20.6.11

Έκλειψη σελήνης: ουράνιες περιηγήσεις


Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011, στην  Ταράτσα του 5ου ΓΕΛ Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε παρατήρηση με τηλεσκόπιο, του εντυπωσιακού φαινομένου της  Ολικής Έκλειψης Σελήνης. Ο αρχικά άστατος καιρός, δε μας επέτρεψε να δούμε το φαινόμενο από την έναρξή του, όμως η συνέχεια ήταν αντάξια των προσδοκιών!  
...στο παρατηρητήριο!
Η καλύτερη ολική έκλειψη Σελήνης της επταετίας, όπως την περιγράφουν οι επιστήμονες, και όχι άδικα, δημιούργησε μια μυστηριακή ατμόσφαιρα στην ταράτσα του σχολείου και έκανε όλους όσους πήραν μέρος στην παρατήρηση, να δουν το σχολείο με τρόπο διαφορετικό από ό,τι συνήθως. Ταξιδέψαμε νοερά στις σεληνιακές κοιλάδες και κρατήρες, θαυμάσαμε το απόκοσμο τοπίο της έκλειψης. 



Ο Κρόνος
Και οι παρατηρήσεις δε σταμάτησαν στην κοκκινωπή Σελήνη! Είχαμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε και άλλους αστερισμούς. Σίγουρα η παρατήρηση του Κρόνου, του  δεύτερου μεγαλύτερου πλανήτη του Ηλιακού μας συστήματος μετά το Δία, άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις. 
Οι ομολογουμένως πολύ εντυπωσιακοί δακτύλιοι γύρω από τον Κρόνο, ήταν κάτι παραπάνω από ένα απλό θέαμα: ήταν ένα βήμα πιο κοντά στα άστρα.
Μια απόδραση ονειρική σε μια δύσκολη χρονική στιγμή.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αριστοτέλη Κοτινά, του οποίου η πολύτιμη συμβολή μας έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε αυτή την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου